Tijdens een bezoekje aan een andere stad of dorp, zoek ik altijd Instagrammble spots om leuke kiekjes te maken. Maar waar in Volendam zijn deze fotogenieke plekjes te vinden? In deze blog heb ik mijn favoriete fotospots op een rijtje gezet. Van ‘het Doolhof’ tot de Dijk, ‘De Bab’ en natuurlijk ‘Het Paard van Marken’.

Het Doolhof
Het Doolhof is het oudste deel van Volendam. De kleine straatjes zijn gevuld met authentieke Volendamse huizen die stuk voor stuk erg fotogeniek zijn. Een leuk weetje is dat de straatjes niet volgens een stratenpatroon zijn gebouwd en wirwar door elkaar liggen. Een waar Doolhof.

De Dijk
Het bekendste deel van Volendam is natuurlijk de Dijk. Met het water, de leuke winkels en restaurantjes, is de Dijk een onmisbaar plekje om te fotograferen. Ook kun je hier op de foto met ‘De Bap’. De Bap, Volendams voor opa, is één van de vier beelden van Jans van Baarsen. De andere beelden zijn te vinden in het centrum van Volendam.

De Haven
De plek waar dit dorp zo bekend om is geworden! In de haven ligt het schip De Halve Maen, een prachtig schip die je niet kunt missen tijdens een dagje Volendam. Maar ook het uitzicht op het water is een echte must om wat foto’s van te maken.

Marken
Dit kleine eiland zit vol leuke plekjes. Zo telt dit eiland 4 houten ophaalbruggen die zeker een bezoekje waard zijn, zijn de straten gevuld met de authentieke groene huizen en kun je mooie foto’s maken in de haven en op de dijk.

Het Paard van Marken
Wanneer je met de boot naar Marken gaat kun je de vuurtoren niet overslaan. De Vuurtoren, met de naam Het Paard van Marken, is te vinden aan de andere kant van het eiland. Vooral tijdens zonsondergang kun je hier hele mooie plaatjes schieten.

Leave a Reply