Een bezoekje aan een andere stad of dorp kan eigenlijk niet zonder het kopen van een paar leuke souvenirs voor jezelf of het thuisfront. Op vakantie neem ik altijd leuke magneetjes mee voor op de koelkast of een delicatesse om te laten proeven aan familie of vrienden. In Volendam zijn er ook genoeg winkeltjes te vinden waar je de leukste en souvenirs kan scoren. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met de leukste en lekkerste souvenirs om te halen in Volendam.

De leukste souvenirs voor thuis

Foto in klederdracht
Je bezoek aan Volendam kan niet beter worden vastgelegd dan met een foto in klederdracht. Niet alleen erg leuk om te doen maar ook erg leuk om als souvenir mee te nemen naar huis. Maak bij De Fotograaf op de dijk een leuk kiekje met je vrienden of familie om je bezoek vast te leggen.

Volendams Visje
Volendam is het bekendste vissersdorp van Nederland. Een vers visje eten op de dijk mag dan niet ontbreken als je een bezoekje brengt aan Volendam. Maar wil je ook wat lekkers voor thuis meenemen? Ga dan zeker langs bij Smits-Bokkum voor hun gerookte paling… een echte aanrader!

Klompen van de stoom Klompenmakerij
Niet in Volendam maar wel erg dichtbij. Bij de Stoom Klompenmakerij in Marken kun je klompen in allerlei verschillende kleuren, vormen en maten kopen. Mini klompen voor aan je sleutelbos, de ouderwetse gele klompen of gepersonaliseerd met je naam erop.

Stroopwafels van Backerij Woltjes
Als je denkt aan een typische Nederlandse lekkernij dan denk je aan stroopwafels. Bij Backerij Woltjes haal je de lekkerste stroopwafels van het dorp. De hele winkel staat vol leuke koekblikken om cadeau te geven.

Kaas van de Cheesefactory
Bij de cheesefactory haal je allerlei verschillende soorten kazen. Van geitenkaas tot boerenkaas, kaas met brandnetel smaak of pesto smaak. Maar ze hebben meer, wat dacht je van leuke kaas accessoires als kaasmesjes, kaasschaven of lekkere jam om bij de kaas te eten.

Leave a Reply