Volendam is het bekendste vissersdorp van Nederland. Door het hele land kun je Volendamse visboeren- en kraampjes vinden. Tijdens een bezoekje aan Volendam mag het proeven van een vers visje dan ook zeker niet ontbreken. Maar waar eet je het lekkerste visje in het dorp? In deze blog heb ik mijn favoriete viskramen en restaurants op een rijtje gezet. Ik zal zeggen, proeven maar… Eet smakelijk!

4 X de lekkerste vis in Volendam

Paviljoen Smit Bokkum:
Voor de lekkerste paling van het dorp ga je naar Smit-Bokkum. Bij dit restaurant komen mensen van over de hele wereld, om de paling te proeven. Naast het restaurant heeft Smit-Bokkum ook een winkel waar je verse vis kunt halen voor thuis. Ze hebben zelfs een palingsoundmuseum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de palingvisserij.
Slobbeland 19, 1131 AA Volendam – smitbokkum.nl

De Lunch:
Zin om even ergens te zitten om te lunchen of dineren? De Lunch is gevestigd in een authentiek pand aan de haven en zomers kun je hier heerlijk op het terras aan het water zitten. Op het menu staan vele verschillende visgerechten, van broodjes gerookte zalm tot paling, vers gebakken kibbeling of een Volendams proeverijtje.
Haven 96, 1132 EV Volendam – delunchvolendam.nl

Snoek:
Bij Snoek, de viskraam op de dijk, haal je de lekkerste haring. Alles wordt vers voor je neus bereid en zelfs het zuur snijden ze a-la-minute voor je neus. Eet jij je haring aan de staart of liever in stukjes met een vorkje?
Haven, 1131 ET Volendam

De Haven:
De Haven is een viswinkel en traiteur ineen. Bij deze fijne spot haal je naast vers gebakken vis ook salades en kant-en klare gerechten.
Haven 43, 1131 EP Volendam – dehavenvolendam.nl

visboeren volendam folle

Leave a Reply