must do's Volendam

Top 5 must do’s tijdens een dagje Volendam

Op ontdekking in eigen land blijft misschien wel een van de leukste dingen om te doen! Wist jij dat Nederland zo veel te bieden heeft? Een dagje naar Volendam mag dan zeker niet ontbreken, heerlijk toeristisch maar zeker een must visit als je het aan mij vraagt. Maar wat is nou allemaal leuk om te doen tijdens je bezoek aan dit bekende dorp? Van een lekker visje eten op de dijk tot fietsen door Marken, een foto maken in traditionele kleding en wellicht spot je nog een bekende Volendammer onderweg? Lees snel verder voor een lijstje met de leukste dingen om te doen als je een dagje in Volendam bent.

Cheese Factory: Leer alles over kaas tijdens een bezoekje aan het Cheese Factory museum. Van de leukste feitjes en weetjes over kaas tot het proeven van de lekkerste kazen. Vergeet natuurlijk niet iets lekkers mee te nemen voor thuis.
Haven 25, 1131 EP Volendam

Op de foto in kledendracht: Je hebt ze vast al een keer voorbij zien komen. De leuke foto’s in traditionele kledendracht. Een echte must do die je niet mag missen tijdens een bezoekje Volendam.
Haven 70, 1131 ET Volendam

Stroopwafel demonstratie van Woltjes Backerij: Bij Woltjes Backerij kun je naast alle zoetigheid ook een demonstratie stroopwafels maken bijwonen. Tijdens de demonstratie wordt er meer over het ontstaan van de stroopwafel vertelt en laten zien hoe stroopwafels worden gemaakt. Naast de demonstratie is er boven de bakkerij ook een Droste Museum te vinden. In dit museum krijg je een kijkje in een woning van vroeger, leuke weetjes en leer je meer over Droste Chocolade.

Vergeet bij het verlaten van Woltjes Backerij ook zeker niet een van de lekkere zoeternijen te proeven. Ga jij voor de stroopwafel of verse wafel? Kun je niet kiezen? No worries, bestel dat de stroopwafel wafel.
Haven 98, 1131 EV Volendam

Rondlopen door het Doolhof: Voor een fotomomentje is het Doolhof een leuke plek om heen te gaan. Hier vind je het bekende gele bruggetje, traditionele oude woningen en leuke kleine straatjes.

Met de boot naar Marken: Vanuit Volendam kun je met de Volendam Express meevaren naar Marken. Een leuke aanvulling op je dagje Volendam als je het aan mij vraagt. Ga hier bijvoorbeeld een rondje fietsen, langs de klompen factory of bekijk de vuurtoren.
Haven 39, 1131 EP Volendam

Veel plezier in Volendam !

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

Leave a Reply